Борис Джонсън се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски в

...
Борис Джонсън се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски в
Коментари Харесай

Борис Джонсън пристигна в Киев и се срещна със Зеленски ВИДЕО

Борис Джонсън се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски в рамките на ново посещаване в Украйна. Бившият английски министър председател сподели, че за него е " чест " да види украинския лидер още веднъж.

Видеозапис от срещата сред Джонсън и Зеленски с екипа му разгласява пресслужбата на президента. Видеото демонстрира, че политикът е бил посрещнат, наред с други, от министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба и ръководителя на президентската канцелария Андрий Йермак.

По време на срещата Джонсън сподели, че е посетил обитаемоте места в региона на Киев, където са се водили военни дейности, и е видял следствията от окупацията и обстрела, заяви unian.net. Както сподели някогашният министър председател, ударите " към момента не престават " и той ще направи всичко, с цел да помогне на Украйна в границите на опциите си.



Подкрепата на Джонсън за Украйна

Бившият министър председател на Англия е запомнен като един от най-ревностните сътрудници и съдружници на Киев. Той даде забележителна военна помощ на въоръжените сили на Украйна и поддържа доста начинания против съветската експанзия - по-специално глобите.

Джонсън се отдръпна от премиерския пост при започване на юли. Политикът обаче не промени позицията си във връзка с войната и продължи да упорства за значимостта на помощта на Украйна.

Кметът на Киев Виталий Кличко връчи на Джонсън почетната купа жител на столицата на 18 януари.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР